Nekada je zaista teško izboriti se sa nemirnim kovrdžama, zato je važno da naučite kako se pravilno odnosititi prema njima...
Kovrdže su mnogo lepše ukoliko pustite kosu da se sama osuši, a pritom đete izbeći nepotrebno oštećenje prilikom feniranja. Ako izaberete da je sušite fenom, koristite fen sa difuzerom i podesite ga na nižu temperaturu.
Presu za kosu koristite što ređe, a kada je koristite na kosu prethodno nanesite sredstva za zaštitu od toplote.
Stepenasto šišanje daje Vašim kovrdžama posebnu živost. Ipak, upamtite da nikada ne ošišate površinski sloj kose suviše kratko. U suprotnom možete izgledati kao pudlica.
Da li više volite blage talase iz dvadesetih od velikih kovrdža? Onda bi trebalo da naprskate tečnost za oblikovanje kovrdža na kosu, očešljate ih u željeni oblik i stavite šnalice da to drži na mestu, do dužine brade. Posle toga, osušite kosu koristeći difuzer, a zatim pustite kosu da se ohladi. Na kraju, izvadite šnalice i pročešljajte kosu veoma pažljivo.
Evo kako da napravite modernu nedovršenu kovrdžavu frizuru: Provucite malo pene za kosu kroz suvu kosu i uvijte debele pramenove na papilotne. Zatim je nekoliko minuta sušite fenom, pustite je da se ohladi, a onda izvadite papilotne. Prstima oblikujte kosu kako želite. Ali je nikako nemojte češljati.
Ukoliko Vam je kosa tršava sa čvrstim i kovrdžama bez sjaja, vikleri će pretvoriti Vašu kosu u nežne graciozne kovrdže. Pravilo je da što su vikleri veći, to su kovrdže mekanije i izdašnije.
Prirodne kovrdže se manje mrse ako ih češljate ravno, ka glavi posle pranja, zatim poprskate sa malo laka za kosu i pustite da se same osuše.
Kada koristite viklere ili papilotne, trebalo bi da kosu uvijete podjednako na svaki vikler i da ih podjednako zategnete. Ali ne savijate krajeve pramenova jako.
Нема коментара:
Постави коментар