четвртак, 22. јануар 2015.

NAPRAVITE SWEDEN BITTER - LEK ZA SVE!

Receptura Sweden bittera pronađena je nakon smrti švedskog lekara dr Samsta koji je živeo u 18. veku, a predpostavlja se da je ovaj lekoviti napitak nasta mnogo ranije...

 


Verujem da je većina čula za Mariju Treben koja je u knjizi "Zdravlje iz Božije apoteke" opisala Sweden bitter kao lek za sve bolesti...

Sweden bitter otklanja grčeve u stomaku, hladi jetru i umiruje gasove. Blagotvorno deluje na bubrege, podstiče izlučivanje tečnosti iz organizma, pomaže u lečenju hemoroida, regulise apetiti i varenje hrane. Reguliše menstruaciju u svakom pogledu kako preobimnu tako i preoskudnu. Otklanja depresivno i melanholično raspoloženje. Povoljno deluje u suzbijanju groznice, povišenje temperature a koristan je i u lečenju epilepsije. Pročišćava krv i podstiče cirkulaciju. Otklanja kurje oko i bradavice. Ubrzava zarastanje rana i eliminisanje ožiljka. Oblog od sveden bitera otklanja zubobolju, glavobolju i vrtoglavicu, leci oci. Svakodnevna upotreba svedske grancice cuva zdravlje, budi i podize zivotnu energiju, podmladjuje i obezbedjuje bolju kondicuju u starosti.Takođe je dobar kao lek za sve vrste kancera.

Recept za Sweden bitter koji je po kazivanju Marije Treben imao najviše učina u lečenju:
  • 10g aloe (umesto aloe moze da posluzi koren lincure ili prah od pelena)
  • 5g mire
  • 0.2g safrana
  • 10g lista sene
  • 10g kamfora (sme se upotrebiti samo prirodni kamfor)
  • 10g korena rabarbare
  • 10g korena isijota (kurkume)
  • 10g mane
  • 10g terijak venecijana
  • 5g korena kravljaka
  • 10g korena angelike

Način pripreme: 

Biljke staviti u staklenu flašu od 2 l i naliti 1,5 l kvalitetne domaće rakije, jacine 38-40%. Flašu ostaviti 14 dana na suncu a svakodnevno je dobro promućkati. Nakon toga, procediti i čuvati na tamnom mestu.

Napomena: 

Švedsku grančicu ne treba da upotrebljavaju deca, trudnice, doilje a pogotovo osobe koje boluju od hemofilije jer razređuje krv. U svakom slučaju pre svake upotrebe neophodna je konsultacija sa lekarom.

Нема коментара:

Постави коментар