Rumenko je za vrele dane pravo osveženje...a ako druge sladolede možemo napraviti kući, zašto ne bi i rumenka!
Prateći sledeća upustva napravićete pravu osvežavajuću poslasticu bez veštačkih boja i aroma...
Potrebni sastojci za sladoled:
- 400 g svežih jagoda
- 60 ml šećernog sirupa
- 60 g gustog jogurta
- 1 kašika smeđeg šećera
Potrebni sastojci za šećerni sirup:
- 300 g šećera
- 150 ml vode
- 1 šipka cimeta
- 1 šipka vanile
- 2-3 zvezdasta anisa
- 1 kašika limunovog soka
Način pripreme šećernog sirupa:
Sastojke sjedinite u šerpicu i stavite na laganu vatru. Kuvajte 15 minuta kako bi se šećer istopio, malo prohladite i zatim sipajte u teglicu a onda po potrebi koristite određenu količinu.
Način pripreme sladoleda:
Očišćene jagode usitnite u električnoj seckalici a onda propasirajte, zatim dodajte šećerni sirup, smeđi šećer, gusti jogurt i sve dobro promešajte. Nakon toga smesu sipajte u kalupe i stavite u frižider na nekih 4 sata.
Kalupe možete kupiti u prodavnicama plastike.
Нема коментара:
Постави коментар