понедељак, 27. април 2015.

IZGLED NAMIRNICA I ORGANI NA KOJE ONE POVOLJNO DELUJU

Da je priroda čudo pokazalo se u mnogim situacijama. Većina ljudi se u poslednje vreme okreće prirodi tražeći lek za mnoge bolesti. Čak postoji i verovanje da u blizini kuće najviše raste biljka koja je potrebna za zdravlje nekog od ukućana... 


Ako bolje pogledate pojedine namirnice i prepoznate sličnost njihovog izgleda sa izgledom ljudskih organa, shvatićete da one povoljno utiču na zdravlje upravo tih organa...

  • Izgled oraha i mozga  je neverovatno sličan, a već je poznato da je orah  "hrana" za mozak. Podeljen na levu i desnu hemisferu, čak i nabori podsećaju na moždane vijuge. 



  • Presečena šargarepa podseća na izgled oka. Nauka je takođe potvrdila da konzumiranjem ovog povrća povećavate protok krvi i poboljšavate vid.

  • Đumbir po svom obliku podseća na želudac, a poznato je da ublažava stomačne tegobe i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su potrebni za katalizu proteina u hrani i na taj način utiču na probavu, sprečavaju grčeve, čir i oštećenja sluznice želuca.  




  • Pečurka presečena na pola podseća na izled uha. S obzirom da je jedna od retkih namirnica koje sadrže vitamin D koji je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koje prenose zvuk prema mozgu.

  • Avokado po izgledu jako sličan materici pomaže u regulaciji hormona, takođe smanjuje rizik od nastanka karcinoma materice i jajnika. Zanimljiva je i činjenica da je potrebno devet meseci da avokado od cveta postane zreo plod.  






Нема коментара:

Постави коментар