петак, 31. октобар 2014.

KVASAC ZA LEPU KOSU I NJEN BRŽI RAST!

Mnogi ljudi nisu upoznati sa primenom kvasca u očuvanju lepog izgleda. Razlog tome je grupa gljiva koja se prirodno javlja u vazduhu i na kori nekih vrsta voća koja sadrži 16 amino kiselina, 14 minerala (kalcijum, magnezijum, kalijum, fosfor, cink, bakar...) i 17 vitamina (B1, B2, B6, B12...)!



Kako napraviti masku za kosu sa kvascem?

Maska sa kvascem će vašoj kosi dati sjajan i lepši izgled, nahraniće je i podstači brži rast te je dobra za osobe koje imaju problema sa opadanjem kose...

Maska za kosu sa kvascem 

Sipajte sadržaj pola kesice kvasca u malu posudi, dodajte 2 do 3 kašike tople vode.


Ostavi 30 minuta, pa promešajte. Nanesite na kosu, posebno umasirajte mešavinu u koren dlake. Ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim temeljno isperite toplom vodom.

Nakon tretiranja kvascem kosa brže raste, postaje jača i otpornija, zaštićena je od pucanja i znatno manje sklona opadanju.

Maska za kosu sa kvascem, uljima i medom



Pre pranja kose, umutite u posudici jedno žumance s maslinovim i malo čičkovog ulja. Dodajte malo meda i suvog pivskog kvasca. Smesu rasporedite i utrljajte po celoj kosi, umotajte kosu u kesom i ostavite minimalno pola sata. Nakon toga operite kosu. Ponavljajte postupak jednom sedmično.

Нема коментара:

Постави коментар