уторак, 10. фебруар 2015.

ČOKOLADNI SUTLIJAŠ!

Ljubitelji ove poslastice će uživati u   receptu koji je od običnog lepog sutlijaša postao savršen čokoladni sutlijaš...



Ono što će vam biti potrebno je:


  • 1 l mleka
  • 150 g pirinča
  • 6 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g mlečne čokolade
  • 50 g putera ili margarina

Priprema:

Mleko u koji ste dodali šećer i vanilin šećer stavite da prokuva, zatim dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi. Nakon toga masi dodajte pirinač i kuvajte oko 25 minuta. Dodajte čokoladu i još oko 15 minuta kuvajte na laganoj temperaturi uz često mešanje. Kada pirinač omekša i masa postane gusta sklonite sutlijaš sa vatre. Ako vam se desi da je malo ređe dodajte kašičicu - dve gustina, promešajte i vratite još koji minut da se kuva. Sutlijaš će se i sam stegnuti prilikom hlađenja. Odmah nakon kuvanja sutlijaš sipajte u posudice i aranžirajte. 

Uživajte u ukusnom zalogaju...;)


Нема коментара:

Постави коментар