уторак, 3. фебруар 2015.

PET LOŠIH NAVIKA KOJIMA UNIŠTAVATE KOŽU


Neophodno je da svakodnevno negujete vašu kožu, ali isto tako je neophodno da to radite na pravi način. Većina postupaka za koje mislite da prijaju vašoj koži i da će pospešiti njen izgled deluju baš suprotno...



  • Previše čišćenja
Lice treba da je čisto, ali postoje prirodna ulja koja su potrebna da bi ste izbegli fizička oštećenja nastala preteranim isušivanjem kože kao što je pucanje, ljuštenje kože i stvaranje bora. Koristite blaga sredstva za umivanje koja neće poremetiti vašu prirodnu PH vrednost kože. Ono što je takođe vrlo važno je i to da piling nije preporučljivo raditi vise od jednom nedeljno.

  • Istiskanje bubuljica
Ruke k' sebi. Nećete pospešiti izgled vašeg lica time što ćete ga "srediti". Sređivanjem tog površinskog dela kože vi ustvari pravite veliki problem ispod kože, šireći infekciju unutar kanala. Pustite da samo prođe. Koristite cink na upaljenim bubuljicama tako što ćete ga naneti pred spavanje, a on će bubuljicu isušiti tokom noći. 

  • Proizvodi i godišnja doba
Zimi birajte proizvode koji hidriraju i hrane kožu ne bi li je sačuvali od hladnog vazduha i pucanja. U proleće je potrebna dubinska hidratacija. A leti obavezni proizvodi sa zaštitnim faktorom.


  • Budite nežni prema koži
Prilikom šminkanja ili skidanja šminke ne obraćamo pažnju na tanke delove kože na licu. Deo ispod očiju često izlažemo grubim potezima čime možemo prouzrokovati gubitak kolagena i elastičnih vlakana i time pospešiti pojavu sitnih bora. 

  • Pušenje
Ono što svakako nije dobro za vašu kožu je i ova loša navika.





Нема коментара:

Постави коментар