среда, 4. фебруар 2015.

LEDOLINA TORTA - SLASAN UKUS BEZ PEČENJA!

Uživajte u prelepoj torti koja će osvojiti vaša čula...



  • 500 ml mleka
  • 500 ml slatke pavlake
  • 12 kašika gustina (cca 110g)
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g bele čokolade
  • 4 kašike šećera
  • Kutija piškota ili manje pakovanje petit keksa




Pomešajte mleko i slatku pavlaku pa od dobijene količine odvojite 2 dl za mešanje sa gustinom i šećerom. Ostatak smese stavite da se kuva pa kad provri dodajte i razmućeni gustin. Fil se relativno brzo zgusne, pa nije potrebno da je dugo kuvate, svega 2-3 min. Skuvani fil podelite na dva dela. U jedan dodajte izlomljenu čokoladu i energično mešajte da se čokolada otopi, a u drugi dio dodajte belu čokoladu, pa takođe dobro promešajte. Na dno kalupa za torte složite piškote ili petit kesks koje ste natopili u mleku, pa odmah premažite prvo tamnim, a onda i belim filom. Možete ako želite stavljati naizmenično da dobijete dobiti mramorni efekt. Ostaviti tortu u frižideru da se dobro stegne.

Нема коментара:

Постави коментар