понедељак, 14. јул 2014.

PROVEDITE LETO BEZ ISPUCALIH PETA!

Spremni ste za leto... da li su vaše pete spremne?



Koža zahteva svakodnevnu negu. Svako godišnje doba različito utiče na njen izgled. Leto je isušuje i zato pored toga što morate da unosite veću količinu tečnosti morate i da je pravilno negujete.

Pete su ono o čemu zaista morate da povedete računa u letnjem periodu. Otvorene sandale, papuče i slična obuća  mnogo lepše stoji na negovanom stopalu. Pored preparata koje možete kupiti u raznim prodajnim objektima, možete i sami napraviti prirodne maske, kupke i kremice kojima ćete negovati vaša stopala.


Prvo što treba da uradite jeste priprema kupke koja će omekšati vaša stopala. U toplu vodu rastvorite dve supene kašike morske soli i držite noge petnaestak minuta. Nakon toga stopala istrljajte kamenom za pete. Ovim postupkom ćete skinuti zadebljali sloj koji je najveći problem kada je u pitanju izgled vaših stopala. Nakon toga potrebno je nahraniti kožu. Napravite sami kremu kojom ćete negovati stopala. Pomešajte 20 gr nevenove masti i 10 ml uljanih AD kapi. Ovu mešavinu sipajte u praznu kutijicu i čuvajte u frižideru. Kremicu mažite svako veče pre odlaska u krevet. Preporuka je i da nakon nanošenja kreme obujete pamučne čarapice. 

Uživajte u negovanim i prelepim stopalima!



Нема коментара:

Постави коментар