уторак, 2. септембар 2014.

JEDNOSTAVNOM MASAŽOM OTKLONITE STRES!

Masaža naravno i ima tu svrhu da opusti naše telo i samim tim ublaži stres...ali u nedostatku vremena i novca većina nije u mogućnosti da je priušti...




Ova petominutna masaža može da se radi na bilo kom mestu i u raznim prilikama, tako da na brz način možete da se uz pomoć nje oslobodite stresa!


Postupak masaže:

Naši prsti stalno rade za nas i zbog toga se u njima gomila napetost, a godinama postaju sve manje pokretljivi i gipki. Opustimo ih i iz njih će izaći napetost nagomilana u našem telu.

Vežba 1

Uhvatite mali prst palcem i kažiprstom, lagano ga protresite, da bi otklonili mišićnu napetost. Zatim, dok vam je to prijatno, vrtite mali prst u smeru kazaljki na satu. Posle 10 sekundi promenite smer. Nakon toga, na isti način ovu vežbu uradite i sa ostalim prstima na ruci.

Vežba 2

Pritiskanjem korena svakog prsta, možete izazvati povećanje životnog tonusa. Na kraju palca nalazi se refleksna zona vezana za pluća , te delovanjem na nju pomažete da oslobodite disajne puteve i nosne šupljine.

Vežba 3

Stisnite ruku u pesnicu , ali tako da unutra ostane prazan prostor i unutra stavite palac druge ruke. Skupite pesnicu, čvrsto zahvativši palac i lagano ga vucite, kao da pokušavate da ga rastegnete.. Zatim to isto uradite i sa drugim prstima.

Vežba 4

Na kraju protresite šake. Potrebno je da u njima osetite toplotu i opuštenost.

Нема коментара:

Постави коментар