петак, 26. септембар 2014.

PRIRODNI LEKOVI PROTIV GLAVOBOLJE!

Kada nas zaboli glava odmah pribegavamo gutanju tableta koje ukoliko ih češće pijemo oštećuju želudac i stvaraju nove zdravstvene probleme....zašto onda ne bi otkloniti bol na prirodan način....




Krompir - Ovo je jedan od najstarijih recepata, a veoma je jednostavan. Prececite krompir na pola i njime trljajte predeo oko slepoočnica i čelo. 

Oblog od kupusa - Izgnječite jedan list kupusa tako da malo pusti sok i držite kao oblog na čelu neko vreme. Ova vrsta obloga bogata je jonima kalijuma i na taj nacin ima moc normalizacije tonusa krvnih sudova.

Čaj od kantariona - Odličan borac protiv stresa, tako da može uspešno otkoloniti glavobolju izazvanu nagomilanim stresom i sikiracijom. Pripremite čaj od kantariona tako što ćete jednu kašiku ovo čaja preliti sa šoljom ključale vode, nakon deset minuta procediti i piti lagano u gutljajima tokom dana. Ovaj caj ce osim glavobolje otkloniti i lose raspolozenje.



Beli luk - Još jedan izuzetan borac protiv glavobolje je i beli luk. Izgnjecite nekoliko cenova cudotvornog belog luka, zatim dobijenu smesu stavite na maramicu i drzite na celu i slepoocnicama, tako da beli luk bude prislonjen direktno na kozu. Obicno je potrebno oko 15-tak minuta da otkloni glavobolju. Takodje možete otkloniti i glavobolju nastalu usled visokog pritiska, tako što ćete beli luk dodati obroku.

Ulje mente - Masaza uljem mente takođe moze doprineti da se otkloni glavobolja. Pri tom je potrebno neko vreme blago masirati nosnu kost i to u predelu između ociju, kao i predeo oko sleloocnica. Isto tako masaza ramena, vrata i potiljka popravice cirkulaciju i uciniti da se u svakom slucaju bolje osecamo.



Нема коментара:

Постави коментар