уторак, 24. јун 2014.

NAPRAVITE SAMI SVOG OMILJENOG RUMENKA!

Rumenko je za vrele dane pravo osveženje...a ako druge sladolede možemo napraviti kući, zašto ne bi i rumenka!



Prateći sledeća upustva napravićete pravu osvežavajuću poslasticu bez veštačkih boja i aroma...

Potrebni sastojci za sladoled:


  • 400 g svežih jagoda
  • 60 ml šećernog sirupa
  • 60 g gustog jogurta
  • 1 kašika smeđeg šećera

Potrebni sastojci za šećerni sirup:


  • 300 g šećera
  • 150 ml vode
  • 1 šipka cimeta
  • 1 šipka vanile
  • 2-3 zvezdasta anisa
  • 1 kašika limunovog soka




Način pripreme šećernog sirupa: 

Sastojke sjedinite u šerpicu i stavite na laganu vatru. Kuvajte 15 minuta kako bi se šećer istopio, malo prohladite i zatim sipajte  u teglicu a onda po potrebi koristite određenu količinu. 

Način pripreme sladoleda:

Očišćene jagode usitnite u električnoj seckalici a onda propasirajte, zatim dodajte šećerni sirup, smeđi šećer, gusti jogurt i sve dobro promešajte. Nakon toga smesu sipajte u kalupe i stavite u frižider na nekih 4 sata.

Kalupe možete kupiti u prodavnicama plastike.


Нема коментара:

Постави коментар