уторак, 23. децембар 2014.

5 HIPNOTIZIRAJUĆIH I ŠARENIH PREDELA NA ZEMLJI

Prelepi prizori na zemlji...


  • Hitsujiyama Park

U gradu Chichibu u Japanu svake godine od početka aprila do početka maja na hiljade cvetova floksa i trešnjinog drveća prekrivaju brda i svojim roze i ljubičastim šarenilom najavljuju proleće. 


  • Terase pirinčanih polja u Vijetnamu
Opsežna polja pirinča uklesana u brdo su čudesan prizor. Zbog strmog terena ovo je bilo neophodno napraviti da bi se omogućila obrada zemlje i zasad pirinča. To je jedanod retkih primera gde je ljudska intervencija proširila prirodnu lepotu.



  • Jezero Hillier
Middle Island, nedaleko od obale zapadne Australije je dom reke Hillier. Jezero je potpuno roze boje. Izgleda neverovantno u poređenju sa zelenom površinom koja ga okružuje. Smatra se da je boju dobilo zbog organizama koji žive u njemu.


  • Polje tulipana u Holandiji
Ova ogromna šarena polja možete videti u severnim i zapadnim delovima zemlje. Za više od 4 veka lale su postale itutetno popularne u Holandiji. Najbolje vreme da posetite ovaj predeo je sredina aprila. 


  • Aurora Borealis
Neverovatan priyor na nebu uzrokovan solarnim vetrom koji udara u atmosferu. ovaj prizor je najbolje posmatrati na vielikim nadmorskim visinama i kao što su najseverniji delovi Norveške, Švedske, Finske, Rusije... 








Нема коментара:

Постави коментар