понедељак, 22. децембар 2014.

TAJNE LEPOG IZGLEDA ŽENA SA RAZNIH KRAJEVA SVETA!

Svakoj ženi je potrebna dobra nega da bi očuvala mladalačku i lepu kožu što duže i pritom bila samouverena i zadovoljna...


Pogledajmo koje su to tajne lepog izgleda žena širom sveta...

  • U Bugarskoj žene dosta koriste kamilicu. Kao čaj, losion posle čišćenja, a pre nanošenja kreme. Takodje koriste i zaleđene kesice čaja od kamilice za predeo ispod očiju otklanjajući umoran izgled. Takođe koriste glinu za lice kao masku koja vraća svežinu i hrani kožu. Najbolji proizvod za lepotu u Bugarskoj je ružina voda koju koriste za čišćenje, a ne zaobilazan proizvod u ishrani jogurt.
  • U Kini žene više vole da mešaju proizvode i ne koriste čisto prirodne. Omiljeni proizvod mnogih je ulje divlje ruže. Takođe koriste i pearl powder kojim neguju i čiste kožu. Hrane se jestivim ptičijim gnezdima, pečurkom trimella i sa dosta povrća. 
  • U Hrvatskoj žene preporučuju pranje kose koprivom (sveža kopriva prokuvana u 3 litra vode). Tajni sastojak je maslinovo ulje. Koje preporučuju u svim prilikama i za svaki problem vezan za kožu. Ishrana je obogaćena ribom.
  • U Nemačkoj kažu piju biljne čajeve. Kopriva za okrepljenje, a nanu i matičnjak za umirenje. Kod njih je veoma popularan tretman hladnom vodom. Time se poboljšava imuni sistem i cirkulacija. Ishrana je obogaćena sa dosta voća i povrća.
  • U Indiji je popularna je sandalovina u prahu pomešana sa mlekom, jogurtom, vodom ili ružinom vodicom. Ovo su brze maske za opuštanje. Takođe čistei umiruju upaljenu kožu. Hrana je obogaćena začinima koji ubrzavaju metabolizam i poboljšavaju probavu.
  • U Japanu koriste eterična ulja i soli iz Mrtvog mora. Ružinim eteričnim uljem neguju kožu. Uživaju u Thalassotherapy sa dosta soli. A takođe i u toploj kupki sa limunom. Koriste glinene maske za kožu glave, kao i lica. Koriste nisko kaloričnu hranu bogatu proteinima. Sojine proizvode, natto i tofu. 
  • U Koreji koriste vodu od pirinča za kupanje i umivanje. Druga voda u kojoj se kuvao pirinač. Takođe i masku od krastavca nanešenu na čisto lice koja izuzetno hrani kožu. U ishranu je uvršćen izuzetno lekovit ženšen. 
  • U Portugalu je popularna Kukurma. Koriste je kao masku praveći pastu od brašna, kukurme, mleka i meda. Nanosi se na lice u tankom sloju i drži 20 minuta. Mediteranska hrana: beli luk, maslinovo ulje, pomorandže, jabuke, puno zelenila i ribe. Stara i dobra navika im je supa od povrća.
  • U Južnoj Africi se koristi shea butter kao krema za negu kože. Predlažu dosta šetnje po prirodi zbog lepog vremena. Hrane se avokadom, ribom, nojevim filetima, svežim grožđem, rooibos čaj i dosta zelenog povrća. 
  • U Americi kažu da je voda za piće osnov za lepotu. Kokosovo ulje za kožu i kosu i piling dva puta nedeljno. Obavezno umivanje pre spavanja. 


Нема коментара:

Постави коментар