субота, 5. април 2014.

BEZ TREME NA RAZGOVOR ZA POSAO!

Ovi saveti su pretežno potrebni mladim ljudima koji nisu navikli na ovakve vrste razgovora kada trema postaje njihov veliki neprijatelj. 




Morate da se opustite i budete svesni svojih kvaliteta. Niste Kristijan Barnard ni Bil Gejts ali to ne znači da u budućnosti nećete imati uspeha kao oni pa i da ih nadmašite svojim idejama i dostignućima.  Jasno je da nemate dosta  iskustva i poslodavac je toga svestan. Vi ćete svakako imati vreme da naučite posao i da se uklopite u okruženje i to će biti vaš trenutak da se dokažete. Važno je samo da tada poslodavca ubedite da ste vi osoba koja je njemu potrebna... mlada, perspektivna i spremna da radi.  U krajnjem slučaju ne gubite ništa jer ništa niste ni imali. Kada je reč o garderobi koja se često pominje kao važan deo kompletne slike o vama, donekle mogu da se složim sa tim, ali na način da treba da birate garderobu u kojoj ćete se osećati prijatno i opušteno. Važna stvar je da se lepo predstavite i da poslodavcu pre svega pokažete da imate jak karakter, da ste jaka ličnost koja je došla da radi a ne da obavi dužnost samog razgovora i da ode kući. Niko se nije naučen rodio i svi su na početku imali osnovno, početno znanje koje su kasnije nadograđivali i postajali stručnjaci u svom poslu. 
Zato pred razgovor za posao ustanite, spremite se i sa osmehom i dovoljnom dozom samopouzdanja i optimizma zgrabite svoju priliku. 


Нема коментара:

Постави коментар