понедељак, 7. април 2014.

PRAVILNO NANOŠENJE KREME ZA SAMOPOTAMNJIVANJE!

Vreme je za solarijum!  Ukoliko niste ljubitelji izlaganja štetnim zracima tu je krema za samopotamnjivanje.  Problem većine devojaka je nanošenje kreme bez posledica u vidu ružnih mrlja koje i nisu tako privlačne.



Pre svega važno je uraditi piling kako bi uklonili mrtve ćelije sa površine kože. Najviše pažnje posvetite kolenima, laktovim i petama jer je na tim mestima koža najviše gruba. Lice očistite tonikom bez ulja da bi koža mogla bolje da upije kremu. 

Nakon pilinga sačekajte 15 minuta. Kremu nanosite na potpuno suvu kožu. Na područje oko nosa, kolena i laktova nanesite hidratantnu kremu i nahranite kožu. 

Ne bi trebalo da birate nijansu na osnovu toga kako bi želeli da izgledate, nego koja boja odgovara vašoj prirodnoj boji kože. Osobe blede puti treba da biraju svetlije i srednje tamne nijanse

Pre nanošenja navucite hiruške rukavice i laganim kružnim pokretima ravnomerno nanosite kremu od nogu. Ruke ostavite za kraj.


Za lice vam neće trebati velika količina kreme. Krenite od sredine ka spoljnjim ivicama lica uključujući i uši. Budite oprezni kada nanosite kremu oko nosa i iznad usne jer je na tim delovima koža suva te nastaju fleke.  

Nakon nanošenja kreme za samopotamnjivanje ostanite da stojite ruku odmaknutih od tela. Nakon pola sata nanesite dečiji puder i obucite se. Puder će sprečiti lepljenje odeće za telo. Na tuširanje sačekajte 6  do 8 sati da se boja ne bi isprala.

Ukoliko dodje do pojave mrlja to ćete srediti sodom bikarbonom ili limunom.






Нема коментара:

Постави коментар