петак, 11. април 2014.

BUDITE ZDRAVI - NE TRUJTE SAMI SEBE!


Pojedini zavisnici od duvanskog dima su svesni koliku štetu prave sami sebi konzumiranjem cigareta. Na žalost ne u toj meri da čvrsto odluče da prestanu sa pušenjem! 


  
Sa svih strana nas bombarduju porukama o raznim bolestima koje dobijamo kao posledice konzumiranja cigareta, mada od toga svi okreću glavu smatrajući to nevažnim. Time u stvari šalju poruku  kako im nije važno sopstveno zdravlje. Konzumiranjem cigareta ne narušavamo samo sopstveno zdravlje već i zdravlje pasivnih pušača odnosno nepušača koji se truju jer smo mi tako odlučili. 

Tokom najviše 10 sekundi od prvog udisaja dima, nikotin, jedan moćan alkaloid, prodire u krvotok, prelazi prepreku koja štiti mozak od većine nečistoća, i počinje da deluje na ćelije mozga. 



Poslednjih godina kako tvrde lekari, pojavom težih oblika zavisnosti od duvanskog dima u lečenju se sve češće primenjuju lekovi. Ali ako potražite dokaz da vam nije potreban doktor da biste prekinuli tu ružnu naviku osvrnite se oko sebe, sigurno ćete naići na osobe kojima je bio dovoljan samo jak karakter i jasno NE!

Kada biste znali šta svakom cigaretom radite svojim plućima, srcu i mozgu, ne biste zapalili više nikad u životu!

Нема коментара:

Постави коментар