четвртак, 22. мај 2014.

DO VITKE LINIJE POSLE POROĐAJA!

Mali broj porodilja uspeva da u kratkom vremenskom periodu povrati ravan stomak! Većini je potrebno čak godinu dana da bi se vratile u stanje pre porođaja...



Potrebno je mnogo vremena da se rastegnuta koža i mišići posle porođaja skupe i vrate u prvobitno stanje. Žene obično na porođaju izgube pet kilograma i više, jer beba u proseku ima tri do tri i po kilograma, posteljica oko pola kilograma, a plodova voda između litar i litar i po. Takođe treba uzeti u obzir da je i sama materica pre porođaja teška svega pedeset grama, dok posle porođaja njena težina iznosi i do jedan kilogram. Tek nakon šest meseci ona se vraća u prvobitno stanje. Par dana nakon porođaja porodilje često mokre, te se na taj način oslobađaju  tečnosti koja se zadržala u telu. Takođe se višak tečnosti izlučuje i u vidu sekreta. 


Kao što imate priliku da vidite u suštini se sve prirodno vraća na svoje. Ono o čemu vi treba da povedete računa je pravilna ishrana i dovoljna količina tečnosti (minimum 1,5 litara). Unosite što više voća i povrća, ribe, belog mesa, žitarca. Ono što treba da izbegavajte su grickalice, slatkiši, testenina, peciva, preterano slana hranu i gazirana pića.

Budite svakodnevno fizički aktivne, trčite, šetajte, igrajte zumbu ili idite u teretanu. Rezultati sigurno neće izostati!






Нема коментара:

Постави коментар