субота, 10. мај 2014.

LEKOVITA MOĆ ČAJEVA!

Blagodeti čajeva su poznate od davnina. Našim precima je lečenje biljkama bio jedini način da se izbore sa raznim bolestima. Iako naučnici u poslednje vreme često spominju važnost unošenje što više tečnosti u organizam mi jednostavno nemamo naviku da običnu vodu ponekad zamenimo čajem. Možda će posle čitanja ovog teksta nekome ovaj napitak postati deo svakodnevice, shvativši koliko je koristan za naše zdravlje.




Zeleni čaj  

Ovo je fantastičan napitak za čije otkriće močemo zahvaliti kinezima. Koristi se kao prevencija protiv raka, osteoporoze i kardiovaskularnih bolesti. Ima antibakterijska dejstva te se dve šolje ovog napitka dnevno preporucuju osobama koje imaju problema sa aknama i bubuljicama. Izuzetan je za sportiste i osobe koje pokušavaju da smršaju. Ukoliko želite da ulepšate njegov ukus kao odličan dodatak poslužiće limun i med. 



Čaj od lipe

Napitak često korišćen za umirenje nervne napetosti i otklanjanje nesanice. Poznat i veoma korišćen u narodu. Ovaj čaj možete koristati za opuštanje i relaksaciju tako što ćete ga dodati u vodu za kupanje. Ovaj čaj je dobar za kardiovaskularni sistem, snižava temperaturu, čisti bešiku i bubrege. Preporučuje se osobama koje se preterano znoje i imaju problema sa grčevima i bolovima.


Čaj od koprive

Blagotvorna dejstva ovog čaja su neverovatna. Koristi se za lečenje raznih bolesti. Najbolji je lek za čišćenje krvi i protiv malokrvnosti. Koristi se u borbi protiv opadanja kose i za brži rast. Ovaj lekoviti čaj je dobar za čišćenje organizma, stimulisanje rada jetre, jačanje imunosistema, izbacivanje štetnih materija iz organizma, odličan je diuretik i preporučuje se osobama koje imaju probleme sa bubrezima...  


Čaj od peršuna

Odličan za detoksikaciju celog organizma. Preporučuje se ženama koje imaju problem sa bolnim menstruacijama. Dobar je za lečenje bolesti bubrega, debelog creva i probelema sa matericom kod žena. Koristi se još i za snižavanje pritiska i lošeg holesterola, otklanja nadutost i odličan je borac za kardiovaskularno zdravlje.


Čaj od brusnice

Najbolja zaštita od urniranih infekcija. Ukusna i lekovita brusnica podstiče izlučenje mokraće i time smanjuje mogućnost širenja infekcija.Ova biljka je dobar laktasiv, normalizuje rad digestivnog trakta, dobro se pokazala u preventivi i lecenju gonoreje, artritisa, reumatizma, dijabetesa, dijareje, bolesti (infekcije) kože, očiju, polnih organa, protiv gljivica, protiv bolesti jetre, upale grla (ispiranjem), prehlade, kašlja, kamena u bubregu, kancera prostate i urinarnog trakta (kancerogenih celija "in vitro"), poremecaja u kardio-vaskularnom sistemu, raznih urinarnih infekcija, stresa itd. Uopšte biljka brusnica je dobar prirodni antibiotik.





Нема коментара:

Постави коментар