уторак, 6. мај 2014.

IZBORITE SE SA DEPRESIJOM UZ POMOĆ ODREĐENIH NAMIRNICA!


Manjak serotina, hormona sreće u našem organizmu možemo popraviti unosom određenih namirnicama i time učiniti da se osećamo lepše i zadovoljnije! 



U potrazi za rešenjima kojima možemo lako pobediti depresiju naišla sam i na ovaj jednostavan a možda i ne tako poznat način...HRANOM! Ne u smislu da jedemo sve što nam padne pod ruku ubijajući tugu, što je jako popularno kod žena, nego izborom pravih namirnica koje će ciljano uticati na hormon sreće vratiti osmeh na naša lica.


Mlečni proizvodi 

Ove proizvode voli skoro svi i redovan su gost u svakoj trpezi pogotovo u jutarnjim časovima. Sir i jogut posebno kod žena stvaraju osećaj sreće, kalcijum iz mlečnih proizvoda dobro utiče na raspoloženje usled PMS-a. Mala preporuka za osobe koje imaju problema sa nadutosti je da u jutarnjim časovima izbegavaju mlečne proizvode. 

Voće

Naše drage voćkice. Pored svih vitamina koji pospešuju naše zdravlje utiče i na pozitivno raspoloženje. Tako da ako želite da se smejete, izaberite vašu omiljenu voćku i uživajte u zdravom osmehu.


Ćuretina i piletina

U poređenju sa ostalim vrstama mesa za piletinu možemo slobodno reći da je niskokaloričan zalogaj kao i ćuretina koja sadrži čak 20 % manje kalorija od piletine. Važno je to da ove dve vrste mesa pospešuju lučenje serotina i dobar su izbor za svaki obrok.

Čokolada

Za čokoladu kažu da podiže nivo hormona sreće više nego strastveni poljubac. Naravno ne treba preterivati. S obzirom da se serotin troši tokom noći, najbolje je pojesti kockicu čokolade u jutarnjim časovima. Zato dragi moji jedite ovaj slatkiš čiji će ukus sigurno nacrtati osmeh na vašem licu. I da....ne zaboravite da ovu poslasticu podelite sa dragim ljudima. 

Riba

Krivac za dobro raspoloženje kada je riba u pitanju su omega-3 masne kiseline koje se nalaze u njoj. Istraživanja su pokazala da osobe na čijem se meniju nalazi riba imaju bolje mentalno stanje od onih koji ne konzumiraju ovu namirnicu. 





Нема коментара:

Постави коментар