среда, 21. мај 2014.

LEKOVITA SVOJSTVA JAGODA!

Stigle su jagode, voće koje pored svog očaravajućeg izgleda i ukusa ima dosta lekovitih svojstava! Naravno treba napomenuti da obratite pažnju na to gde ih kupujete, da ne bi usled njihovog unosa u organizam dospeli i razni otrovi kojim se pršću. 



Jagode ublažavaju tegobe kod artritisa, jačaju kosti, povećavaju odbranbenu moć organizma, deluju antibakterijski, imaju blag laksativni učinak, stimulišu rad jetre i bubrega i pospešuju izbacivanje tečnosti iz organizma. Jagode kod muškaraca utiču na povećavanje plodnosti tako što povećavaju broj spermatozoida i ubrzavaju njihovu pokretljivost.
Ovo voće bogato vitaminima A i C pomaže u detoksikaciji sprečavajući genetska oštećenja organizma, čuvaju zdravlje vašeg srca i krvnih sudova.




Jagode su dobar saveznik i u službi lepote. Niskokalorične su, usporavaju starenje i nastanak bora, ublažavaju apetit, a povećavaju osećaj sitosti. Redovnim konzumiranjem ovog voća ćete ubzati cirkulaciju što će pospešiti  borbu sa vašim večitim neprijateljem - CELULITOM! Jagode su takođe poznate i kao prirodni izbeljivači zuba. 

Uživajte u ovom ukusnom voću i budite zdravi!


Нема коментара:

Постави коментар