уторак, 27. мај 2014.

ZAŠTO SVE VEĆI BROJ ŽENA PRETERUJE SA ALKOHOLOM?

Da li je za vas zastrašujuć podatak da prosečna žena u Srbiji  popije 5,9 litara čistog alkohola? Procenjuje se da na svetskom nivou od 30 do 60 odsto trudnica konzumira alkohol!



S obzirom da žene imaju veći procenat masnog tkiva a manji procenat vode, pritom su slabije i sitnije  od muškaraca, znatno su podložnije toksičnom dejstvu alkohola. One uglavnoj počinju kasno da konzumiraju alkohol. Okidač je nagomilan stres, osećaj usamljenosti, neraspoloženje, problemi u braku ili uopšte u ljubavnom životu...

Žene uglavnom piju same, krijući to od drugih. Ispijanje alkohola je tada dobar ventil za oslobađanje od napetosti i problema, što posle lako može da preraste u zavisnost. Muškarci kratko ostaju sa ženama alkoholičarima, bez obzira da li su i oni svojim ponašanjem donekle prouzrokovali taj problem. Za razliku od muškaraca žene trpe alkoholičara duže vreme, neke čak ceo život iako je većina u tim situacijama izložena i fizičkom zlostavljenju. Veći je broj žena alkoholičara čiji su muževi takođe zavisnici.



Mada ovi podaci iako su zastrašujući nisu iznenađujući, s obzirom da je malo muškaraca na koje žene danas mogu da se oslone i da pronađu podršku. Čak je veliki broj žena koje su zamenile mesta sa muškarcima te u vezi ili braku preuzimaju njihove obaveze, što svakako nije lako.  Trudnice alkoholičari kojih je danas na žalost  mnogo, rađaju bebe sa fizičkim i mentalnim nedostacima!

Žene treba voleti i poštovati...one treba da sačuvaju zdravlje kako fizičko tako i psihičko. Pred njima je važan zadatak materinstva i pravilnog vaspitanja deteta.

Нема коментара:

Постави коментар