четвртак, 13. март 2014.

DEPILACIJA


Jedan od problema sa kojima se dame današnjice bore jeste depilacija. S obzirom da dlačice uklonjene brijačem već sutradan bockaju mnoge dame pribegavaju korišćenju kremica, voska, a izmedju ostalog i poznatoj egipatskoj depilaciji. Problemi koji se javljaju nakon depilacije su u vecini slucajeva urastanje dlačica i iritarana koža. U borbi sa ovim problemima pojavile su se razne linije proizvoda koje su imale učinka. Ako ste strpljive i imate malo više vremena napravite egipatsku depilaciju i krenite u akciju. Učinak će biti fantastican, bez uraslih dlačica, a noge glatke do tri nedelje. 





U svakom slučaju bez obzira na koju vrstu uklanjanja dlačica se odlučite saznajte neke korisne savete.
Pre početka depilacije uradite piling. Njime ćete ukloniti izumrle ćelije sa površine kože i sprečiti urastanje dlačica. Nakon pilinga koji deluje malo grublje na vašu kožu, nanesite bademovo ulje koje ce da je nahrani. Bilo bi poželjno da koristite četkice za nanošenje pene za brijanje čime ćete opustiti kožu i pripremiti je za brijanje. S obzirom da dlačice rastu u tri faze i nemoguće je sve ukloniti jednim tretmanom probajte da u ishranu uvrstite soju za koju istraživanja pokazuju da usporava rast dlačica i omogućava da one rastu jednakomerno.

Recept za pravljenje egipatske depilacije:

1 šoljica sećera
1/3 šoljice vode
1/3 šoljice limuna
1 kašičica meda
Sve to pomešati i kuvati nekih desetak minuta na blažoj vatri. Kada masa postane boje karamela skinuti i ostaviti da se ohladi.Nakon hlađenja kada je masa  mlaka napraviti kuglice i krenuti sa depilacijom u smeru rasta dlačica. 



Нема коментара:

Постави коментар