среда, 12. март 2014.


MALI TRIKOVI ZA USPEŠNIJE ŠMINKANJE

Svaka dama vodi racuna da je šminka uvek na mestu, ali ruž za usne osim ako nije dugotrajan nekako brzo nestane sa vaših usana ili se razliva okolo. Zato postoje mali trikovi koji će ga uciniti dugotrajnijim. Pre nanošenja ruza usne istrljajte vlažnom maramicom. Bilo bi poželjno da povremeno uradite piling usana koristeći med. To će vašim usnama prijati i dobićete glatku površinu. Ivice usana iscrtajte olovkom u boji ruža, možete preći sa njom preko celih usana pa zatim naneti ruž. Olovka ce sprečiti razmazivanje ruža i kao podloga doprineće duže zadržavanje ruža na usnama. Ruž nanosite dva puta, a visak uklonite tapkanjem maramicom preko. I naravno na usne nanesite malo pudera u prahu koristeći četkicu, to ce takodje doprineti dugotrajnosti ruža.

Kada potrošite maskaru ne morate je baciti  jer vam uspešno može poslužiti za česljanje obrva. Staru maskaru možete koristiti malo duže ukoliko u nju sipate par kapljica mleka za telo, kisele vode ili ulja za bebe. Po isteku roka trajanja bacite maskaru jer njeno dalje korišćenje moze izazvati razne infekcije oka zbog bakterija koje se sakupljaju na četkici. Maskaru stavljajte cik cak pokretima da bi izbegle slepljivanje trepavica. Nemojte preterivati sa slojevima jer je zaista ružno videti izuvijane trepavice koje bi zapravo trebale da budu lepe i pogled učine privlačnijim. 



Ako želite da dobijete efekat krupnijih ociju svakako treba da izbegavate uokviravanje očiju crnom olovkom. Najbolji efekat se postiže kada se na gornju liniju trepavica nanese siva olovka za oči, a na unutrašnje uglove oka bela senka. Nakon toga nanesite maskaru trudeći se da sto vise uvijete trepavice kako bi samim tim oči izgledale izražajnije.

Za punije usne izbegavajte mat karmine, nasuprot tome birajte sjajeve. Na deo između gornje usne i nosa nanesite malo bezbojnog balzama. Njegov odsjaj će vizuelno doprineti punoći usana. Posle nanošenja ruža visokog sjaja na sredinu donje usne nanesite balzam koji ste naneli i iznad gornje usne.

Da bi ste dobile efekat manjeg nosa nakon nanošenja pudera kroz sredinu provucite liniju svetlijim korektorom ili puderom. Takodje možete sa obe strane nosa naneti malo mat rumenila ili tamnijeg pudera u kamenu.

Za lepse nanošenje pudera koristite četkicu. Ona ce bolje popuniti neravnine na vasem licu.




Нема коментара:

Постави коментар