уторак, 25. март 2014.

TOP 10 NAJBOLJIH FILMOVA U 2013 (VIDEO)

"12 Years a Slave" - Najbolji film po oceni članova Američke filmske akademije.
Film govori o životu Afroamerikanca Solomona Northupa slobodnog čoveka koji 1841. na prevaru biva prodat robovlasnicima. U ropstvu provodi 12 godina gde prolazi kroz teška fizička i psihička zlostavljanja. Na sreću dobija povrat prava na slobodu i vraća se svojoj porodici. Po izlasku piše bestseller o događajima tokom ropstva i posvećuje se borbi protiv robovlasništva. Sadržaj romana je manje više prenesen na ekran. Ovo je film koji će vam dati najbolju sliku o tome kako je izgledalo biti rob u Americi.




"The Wolf of Wall Street" - Film je baziran na memoarima Džordana Belforta (Leonardo Di Caprio) koji je preko svoje brokerske kuće Stratton Oakmont prevario investitore za gotovo sto miliona dolara. On je dobar govornik koji dobro prodaje maglu i time stiče ogromno bogatstvu. Sa 26 godina postaje milioner koji trosi novac na drogu, skupocene kuće, putovanja, alkohol, striptizete. Zbog takvog načina života ga napušta prva žena koju ubrzo zamenjuje atraktivna plavuša Margot Robbie. Dobra ideja prenesena na filmsko platno koju svakako treba odgledati. 


"American Hustle" - Film koji je rađen po delimično istinitim događajima. Prevarant Irving Rozenfildu sa svojom partnerkom Sidni ulazi u niz nezakonitih radnji zbog čega kasnije bivaju primorani da rade za FBI ne bi li raskrinkali lokalnog političara Krajmana. Stvari počinju da se komplikuju kada Irvingova žena svojim postupcima preti da upropasti čitavu operaciju. 



"The Hunger Games": Catching Fire" -  Za ljubitelje prvog dela odličan nastavak koji će sigurno opravdati vaša očekivanja. 
Iako je izgledalo kao da se situacija smiruje, 75 igre gladi prave neočekivan obrt. 


"Iron Man 3" - Shvativši da mu je uništen privatni život upušta se u potragu za krivcima. Genijalnost i dobar instikt  su i ovog puta njegov ključ za pobedu. 



"Frozen" - Ljubitelji animiranih filmova će uživati uz ovo ostvarenje Chris Bucka i Jennifer Lee. Radnja je delimično zasnovana na čuvenoj bajcu "Snežna kraljica" H. C. Andersena. Radnja prati dve sestre Esli i Anu koje odrastaju u dvorcu svog oca kralja. Esli ima mogućnost da ni iz čega stvori sneg i led, što će joj doneti dosta nesreće. Proživite ovu uzbudljivu i toplu priču koja govori koliko ustvari sestrinjska ljubav može biti jaka i pobediti svaku magiju. 



"The Hobbit: The Desolation of Smaug" - Nastavite ovo epsko putvanje sa hrabrom družinom koja je na putu da povrati davno izgubljeno kraljevstvo patuljaka ... Erebor. 



"Gravity" - Nakon nesrće sa letelicom Dr. Ryan Stone ( Sandra Bullock) i Matt Kowalski (George Clooney) ostaju sami u tami svemira. Shvativši da su izgubili svaku vezu sa zemljom strah se pretvara u paniku...


"Her" -  Usamljeni pisac Teodor Tvimbl razvija neobičan odnos sa svojim novim operativnim sistemom koji je u toj meri napredan da poseduje sopstvenu svest.  Uživaćete u svih 126 minuta ovog remek dela koje se bavi odnosom čoveka i njegovog virtuelnog sveta  koji je stvorio onlajn.


"The croods" -  Animirani film koji prikazuje život jedine preživele pećinske porodice. Otac koji pokušava na sve načine da sačuva svoju porodicu, ali shvata da to baš i ne može. Zanimljivo putovanje koje će vas nasmejati i opustiti.



Vaše predloge za filmove koje bi trebalo pogledati ostavite u komentaru...









1 коментар: