понедељак, 10. март 2014.


LICE


Često pogrešimo u izboru preparata za lice. Koristimo ili suviše jake ili možda blage stvarčice koje ne dovode do željenih rezultata. S obzirom da su mnogi preparati skupi nije teško ni pogrešno pokušati sa prirodnim stvarima koje imamo u kuhinji. Mnogi od njih daju dobre rezultate.

Poznato je od davnina da je kamilica dobra za smirenje raznih upala, te se kao takva može koristiti za umivanje i naparavanje lica. Poželjno je to uraditi upravo pre nanosenja maske  koja tada ima jači efekat. Tako da drage moje dame napravite čaj od kamilice, uzmite peskir i dopustite vasem licu da oseti blagodat kamilice.

Problematično lice sklono aknama i bubuljicama

Mnoge dame imaju problem sa dosadnim aknama i bubuljicama. One znaju biti jako uporne i pored "bacanja" novca na razne preparate ne dobijaju željene rezultate. Postoje razne prirodne kremice i maske koje možete napraviti same, ali naravno važno je da ste strpljive i uporne i da znate da ništa neće nestati preko noći. Zato bacite se na posao.

Maska sa cimetom i medom

Cimet deluje antibakterijski, dok med neguje i hrani kožu. Idealna kombinacija za masku koju bih preporucila da drzite tokom cele noci uz napomenu da se tesko pere sa tkanine, te bi bilo dobro da koristite staru navlaku za jastuk. 
Pomešajte kašiku meda sa kesicom cimeta. Dobro sjedinite i ostavite da deluje. Nakon toga umijte se mlakom vodom. Koristite zeleni glicerinski sapun za umivanje.

Krema sa pencilinom 

Pencilin deluje protivupalno dok jekoderm leci ranice koje se naprave ceđenjem bubuljice. Ceđenje treba izbegavati, zato napravite kremicu koja ce se pobrinuti da bubuljica nestane.
U posudu pomešajte jekoderm kremu i pencilin. Mažite ovom kremicom problematična mesta (prethodno očišćenja) ujutru i uveče pre spavanja.

Jabukovo sirće kao lek

Jedan od dobrih antiseptika je i jabukovo sirće. Natopite vaticu sirćetom i ocistite problematično mesto. Nakon dvadesetak minuta isperite lice.

Maska sa belanjcetom

Ova maska daje odmah vidljive rezultate. Koža je smirenija, nežnija i zategnutija. Maska sužava pore i uklanja višak masnoće.
Odvojite belanjce od žumanjceta i dobro izmutite. Dodajte par kapi limuna i nanesite na lice. Preko toga stavite čist ubrus ili tolet papir  i ostavite da se osuši. Nakon skidanja maske lice isperite vodom ili glicerinskim sapunom.

Maslinovo ulje  kao pomoćnik

Maslinovo ulje deluje protivupalno i hrani suvu kožu. Poznato je da nije samo masna koža problematična i  sklona aknama i bubuljicama, već i suva. Takva koža tretirana jakim preparatima postaje još suvlja i tada dolazi do ljuštenja. Tu kao dobar pomoćnik može da vam posluži maslinovo ulje koje utrljate u kožu i ostavite da deluje pola sata. Nakon toga višak masnoće samo obrišite vaticom ili papirom. Kožu ćete nahraniti, a upalna mesta će se smiriti.

Piling sodom bikarbonom

Soda bikarbona takođe ima antiseptičko dejstvo. Napravite pastu od sode bikarbone i vode i njome istrljajte lice. Masaža ce podstaći bolju cirkulaciju što će i te kako prijati vašem licu i otkloniće izumrle ćelije. 


Нема коментара:

Постави коментар