петак, 14. март 2014.

NAUČITE PRAVILNO HODATI NA ŠTIKLAMA

Nije baš lako navići se na visoke potpetice, pogotovu ako ste do sada uživale u ravnoj obuci. Svaka dama uz malo truda može biti elegantna i izgledati zanosno u svojim omiljenim štiklama.


Za početak uradite vežbicu za stopala tako sto ćete se osloniti rukama o zid, sa nogom ispred noge, i rukama "gurajte" zid nežno rastežući listove i tetive u stopalu. Držate oba stopala na podu kako bi istegnule listove, a leđa pravo i gurajte kukove prema zidu.
Palcem ocrtavajte slova azbuke da biste očvrsnuli gležnjeve.

Pri izboru cipela uradite malu proveru
Stanite na čvsto tlo i pokušajte da se podignete na prste. Ukoliko ne možete znaci da je stikla previsoka za vas i bacite se na traženje odgovarajućih.

Za pravilno držanje tela poslušajte savet Moe Kelso koji glasi:

"U štiklama uvek stojte pravo i ne naginjite se napred. Uvucite stomak, a iskoristite kvadriceps da biste zakoračili. Neka se prsti zadnji odvoje od poda. Zatim lagano stanite na petu kao da ćete je na pod spustiti s prstima."


-Počnite od manjih potpetica ili pronađite sebi odgovarajuće cipele ili sandale na platformu koje mogu odlično da vam stoje a pritom vase noge navikavaju na visoke potpetice.
-Birajte stikle sa debljim potpeticama ukoliko planirate duze vreme da provedete u njima.
-Idealna visina potpetice koja podstiče mišice nogu da se rastezu i oblikuju je 7 cm. Pored udobnosti koju ćete imati u njima nećete izgubiti na eleganciji.


Нема коментара:

Постави коментар