понедељак, 10. март 2014.


TELO


Naše telo je uvek izloženo štetnim uticajima bilo po toplom ili hladnom vremenu zato ga treba pravilno  i redovno negovati.
Postoji mnogo prirodnih sastojaka koji ce vašoj koži vratiti hidrataciju i učiniti je blistavom i baršunasto nežnom. Pored toga potrebno je da budete fizički aktivane i da unosite dosta tečnosti. Takodje potrebno je da vodite računa o tome sta jedete i da ishranu obogatite  zitaricama i svezim voćem i povrćem.

Anticelulit maska

Poznato je da se kafa nalazi u svakoj anticelulit kremi tako da i vi za nekoliko trenutaka možete da napravite masku koja će imati isti efekat u uklanjanju celulita. 
U posudicu sipajte mleko za telo koje koristite i dodajte kafe onoliko koliko je dovoljno da smesa bude dovoljno gusta, da ne curi. Dobijenu masu utrljajte na ciljano mesto i ostavite da deluje pola sata. Bilo bi pozeljno namazano mesto umotati plastičnom folijom.


Piling sećerom

U kupku koju koristite dodajte šecera i ako imate malo maslinovog ulja i istrljajte telo. 
šećer ce otkloniti izumrle ćelije sa površine kože i ostaviti gladak efekat. Samim tim će i sama masaža prijati vašem telu i podstaći bolju cirkulaciju.

Zdrava i efikasna depilacija

Da bi smanjile iritacije i urastanje dlačica, a pritom uklonile iste na duži vremenski period napravite depilaciju sa šećernom pastom i bićete zadovoljne.
Napunite šoljicu od kafe do vrha šećerom. Dodajte trećinu soljiće vode i  trećinu soljice ceđenog limuna. Zatim dodajte kasicicu meda i stavite na laganu vatru. Kuvajte desetak minuta, dok pasta ne postane boje karamela. Pravite kuglice i depilirajte dlačice u smeru rasta kako bi izbegle urastanje. Ako vam je lakše namazite mesto pastom i preko stavite tkaninu te se depilirajte na taj način. Dlačice će da se prorede i vaše telo će biti glatko sigurno dve nedelje i više.  Pre svake depilacije poželjno je uraditi piling.


Нема коментара:

Постави коментар