петак, 28. март 2014.

Luksuzni odevni predmeti


Luksuz mora biti udoban inače to nije luksuz... Coco Shanel

Koliko današnji standardi dopuštaju luksuzu da postane deo vašeg života? Koliko skupu i udobnu garderobu kupujete? Ne znači uvek da je skup odevni komad i lep, ali da li je udoban? 

Pogledajte neke od najskupljih  odevnih predmeta na svetu...koliko su oni vama zaista lepi?

Haljina kreatorke Debi Vingam vredna je 7,5 miliona dolara. Teška je 13 kilograma i ukrašena sa 50 crnih dijamanata. Odraz luksuza i stila, ali opet ne za svačiji ukus. Njena novija kreacija od čak 17,7 miliona dolara je haljina ukrašena crvenim dijamantima koji su najređi dragulji na svetu.

Haljina vredna 7,5 miliona dolara


Haljina vredna 17,7 miliona dolara



Sanjate li o tome da vaša stopala krase luksuzne cipele kao u bajkama? Da li su to možda neke od najskupljih cipela na svetu?

Ruby Slippers from Wizard of OZ

Cipele dizajnera Ronalda Winstona ukrašene su sa 4600 rubina od 1.350 karata i dostižu cenu od čak 3 miliona dolara. 


Stuart Weitzman’s “Rita Hayworth” Heels

Cipele dizajnera Stuart Weitzmana ukrašene safirima, rubinima i dijamantima dostižu cenu od 3 miliona dolara. Rađene su po narudžbini  Rite Hayworth jedne od najboljih glumica i pevačica. Cipele sada krase dom njene kćerke.


Stuart Weitzman's Tanzanite Heels

Cipele ukrašene narukvicom u predelu članaka od plavog tanzanitskog  185-karatnog kamena i malim kaiščićem napred koji je popločan  28-karatnim dijamantima dostižu cenu od 2 miliona dolara.



Stuart Weitzman’s “Retro Rose”

Cipele Stuart Weitzman’s “Retro Rose” rađene po modelu cipela iz 1940. godine ukrašene su sa dve dijamantske ruže koje zajedno sadrže 1800 dijamanata od 100 karata. Cena ovih cipela dostiže milion dolara. 


Stuart Weitzman’s “Diamond Dream” Stilettos

Srećnica koja je na dodeli oskara 2007 nosila sandale ukrašene sa 1420 blistavih dijamanata bila je Anika Noni Rose. Cipele su u vrednosti od 500 hiljada dolara.



Hermes Birkin torba

Torba napravljena od platine ukrašena sa preko 2000 dijamanata prodata je 2008. godine za 1.9 miliona dolara. Japanska dizajnerka Ginza Tanaka je osmislila da se pojedini delovi sa torbe mogu skinuti i koristiti kao nakit. Tako se dijamantski lanac sa torbe može skinuti i nositi kao ogrlica, kao i osmokaratni dijamant u obliku kruške koji se može zasebno koristiti. 









Chanel “Diamond Forever” Classic torba

Ukrašena sa 334 dijamanta u 18- karatnom belom zlatu sa ručkama od belog zlata. Vrednost torbe je 261 hiljada dolara.



Lana Marks Cleopatra torba

Torba koju svake godine nosi jedna od holivudskih dama na dodeli oskara je upravo ova. Napravljena od aligatorske kože sa 1,500 crnih i beli dijamanata u 18-karatnom belom zlatu. Vrednost torbe je 250 hiljada dolara.



Koliko se zaista lepota ogleda u ceni prosudite sami!





Нема коментара:

Постави коментар