понедељак, 24. март 2014.

NEOBIČNI SAVETI ZA LEPOTU



Vaše zube možete izbeliti ako pomešate malo sode bikarbone, par kapi limuna i par kapi jabukovog sirćeta. Naravno nemojte svakodnedvno pribegavati ovom načinju izbeljivanja zuba da ne bi oštetili zubnu gleđ.

***
Ukoliko vam prilikom nanošenja kreme za samopotamljivanje ostanu ružne mrlje nemojte da brinete. Otklonićete ih uz pomoć sode bikarbone. Napravite pastu od sode bikarbone i vode i masirajte delove gde su ostale fleke.


***
Ukoliko vas nakon neprospavane noći muče podočnjaci koji i nisu baš privlačni izdvojte desetak minuta, izrežite dva koluta sirovog krompira i stavite na oči. Ovaj postupak će smanjiti nadutost oko očiju i izgledaćete odmornije.


***
Ako želite da na prirodan način dobijete bujnije usne to možete postići tako što ćete pomešati kap ulja peperminta sa malo balzama za usne. Dovoljna je jedna kapljica da vaše usne neko vreme budu prividno bujnije. Osetićete blago peckanje zbog peperminta te je dovoljna samo jedna kap.



***
Pomešajte dve kašike jabukovog sirćeta i dve šolje vode i dobićete prirodni tonik za čišćenje lica. Jabukovo sirće omogućava bolju cirkulaciju krvi, deluje kao antiseptik i reguliše pH vrednost.


***
Sirće deluje kao sredstvo za uklanjanje bilo kog proizvoda i sebuma koji se gomilaju na koži glave bez odstranjivanja prirodnih ulja što kosi daje čist izgled i sjaj. Sirće možete pomešati sa vodom i kapima esencijalnog ulja ruzmarina. Dobijenu smesu dobro promućkajte i nežno je utrljajte na kožu glave, a potom isperite. Ovo je naročito dobro za osobe koje imaju perut.


***
Kao tretman za suvu kosu upotrebite majonez. Nanesite ga na kosu, raščešljajte i ostavite da deluje sat vremena. Ulje, jaja i sirće iz majoneza imaju blagotvoran uticaj na vašu kosu, te će ona nakon ovog tretmana biti obnovljena i sjajna. 



***

Ukoliko posle plivanja u bazenu i kontakta sa hlorom vaša kosa poprimi zelenu boju otklonićete je tako što ćete na opranu kosu naneti kečap i ostaviti da deluje 15-tak minuta. Nakon toga boja vaše kose će biti kao i ranije.
***

Da biste sprečili opadanje kose i pojavu peruti napravite masku od jedne kašike meda i kocke svežeg kvasca. Dobro sjedinite sastojke i ostavite da stoji sat vremena. Nakon toga nanesite masku na kosu dobro utrljavši u teme glave, prekrijte folijom ili plastišnom kesom i ostavite da odstoji sat vremena. Masku koristite jednom sedmično.
***

Za meke i nežne ruke i stopala koristite pamučne hidratantne rukavice i čarapice. Nakon tuširanja namažite vaše ruke i stopala kremicama koje već koristite, a zatim obujte čarapice i na ruke navucite rukavice. Ako možete prespavajte sa njima, a ako ne bar ih nosite par sati. Posle toga će vaša koža biti meka i nežna.




Нема коментара:

Постави коментар