понедељак, 17. март 2014.

ZDRAVA ISHRANA

Brz život i brza ishrana rezultira pojavu gojaznosti i raznih bolesti. Potrebno je da se malo zaustavite i jednostavno promenite vase navike u ishrani. Nije tesko s obzirom da danas na svakom cosku imate prodavnice zdrave hrane i vreme je da pocnete da ih posećujete. 

Doručak od integralnih žitarica donosi vam energiju za dobar deo dana. Nutricionisti savetuju sto česci  unos  žitarica tokom dana. Ovakav način ishrane umanjuje rizik od nastanka veoma ozbiljnih bolesti kao sto su: povišen krvni pritisak, rak želuca, rak debelog creva, rak prostate, povisen holesterol i dijabetes. Takođe redovnim unosom integralnih žitarica znatno  ćete smanjiti telesnu masnocu nagomilanu oko struka. Ovo je dobar način da zapocnete dijetu sa žitaricama koje ce obnoviti i podstaci zdravu aktivnost probavnog trakta što je ključno kada želite da smršate, a pritom će telo nahraniti vitaminima, mineralima, celulozom i bioaktivnim supstancama.
Tako da drage moje dame ako ne znate šta biste doručkovale kupite neki miks integralih žitarica i suvog voca i naravno mleko i uzivajte u zdravom obroku. Ukoliko ste alergicne na mleko ili ga jednostavno ne koristite u ishrani kupite neko od biljnih mleka u prahu (sojino, pirinčano, heljdino...). Svakako možete poneti na posao i neka ova zdrava navika postane deo i vase svakodnevice.



Нема коментара:

Постави коментар