понедељак, 17. март 2014.


FENIRANJE

Ravna, lepa i negovana kosa je san većine dama. Koristeći fen ili peglu neminovno je da ce kosa ubrzo biti spremna za šišanje. Međutim u svetu je danas veoma poznato i pokazalo se kao izuzetno učinkovito Brazilsko feniranje.
U daljem tekstu videćete i postupak samog feniranja i na koji nacin mozete imati blistavu i nežnu kosu kao dame sa TV-a.

1. Oprati kosu šamponom bez sulfata
2. Osušiti kosu prirodnim putem bez upotrebe četke i preparata posle pranja
3. Nanesite keratin i ostavite da deluje 40 min (keratin nanosite kao farbu)
4. Zatim sledi feniranje

Ako se fenirate same kod kuće važno je da naučite par korisnih saveta
Kosu posle pranja smotajte u turban i na taj način je prosušite dovoljno da kada je odmotate ne kaplje po vama. Ne trljajte kosu peškirom jer cete je na taj nacin ostetiti. Nakon toga kosu prosušite fenom. Kosa se fenira kada je 60 - 70% suva. Nabavite veliku četku, snale  i krenite u akciju. Vazduh iz fena usmerite ka dole fenirajuci pramen po pramen. Nakon feniranja nanesite silikonske kapi. Nemojte da preterujete da ne bi izmastile kosu.

Ukoliko se ipak odlucite da ne koristite fen, a naročito ste veliki protivnik prese za kosu probajte prirodnim putem na sledeci način. 




Ako niste stručnjak za feniranje, a pritom imate kraću kosu možete da pribegnete viklerima i na taj naćin ispravite kosu. Važno je da kupite velike viklere i da ih stavite na vlažniju kosu. Učvrstite ih šnalama. Skinite ih tek kada kosa bude potpuno suva.



Нема коментара:

Постави коментар