понедељак, 10. март 2014.

NEGA KOSE!

Donedavno sam za svaki problem koji se ticao negovanja kose ili kože odlazila u razne parfimerije i apoteke i davala ne baš malo novca za razne preparate. S obzirom da neki nisu imali efekta odlučila sam da se posvetim pravljenju raznih kremica, šampona, maski itd. kod kuće. Toliko toga dobro iskombinovanog bilo je zaista od koristi. 
Većina se bori sa lošom kosom bilo oštecenom od farbanja, feniranja ili jednostavno tankom i beživotnom. 



Kada sam pre par meseci bila kod frizerke dala mi je recept za šampon koji sam napravila i koristim već neko vreme. Nije baš od prirodnih sastojaka iz kuhinje ali je dobar. S obzirom na sastojke koji idu u njega deluje na mnogo toga. Pospešuje rast kose, daje sjaj, mekoću i hrani koren. Probala sam i zaista je dobar, pa probajte i vi. 

Potrebni sastojci:

1/2 l Kosili kupke
AD uljane kapi
Pantenol rastvor - dve bočice (koristite bočicu od AD kapi)
Maslinovo ulje - jednu bočicu (koristite bočicu od AD kapi)



E sada nešto što možemo napraviti koristeći namirnice koje sigurno svako od nas ima u kući. Uz malo truda možemo nahraniti našu kosu i u značajno poboljšati njen kvalitet.

Maska sa jajima

Za suvu oštećenu i kosu bez sjaja pomešajte žumanjce, 1 dl maslinovog, 1 dl ricinusovog ulja i kašiku meda. Umotajte kosu plastičnom folijom ili peškirom i držite najmanje 20 minuta.
Maska sa maslinovim uljem
Šoljicu maslinovog ulja sipajte u šoljicu ključale vode. Dobro sjedinite i utrljajte u vlažnu kosu. Kosu umotajte plastičnom folijom i držite pola sata. Isperite šamponom i nanesite regenerator. Kosa će biti nahranjena, sjajna i lepršava.



Za kosu bez peruti

Pomešajte 2 kasike meda, dve kašike kiselog mleka ili jogurta, 15 kapi propolisa i kašiku maslinovog ulja. Utrljajte u vlažnu kosu umotajte folijom i ostavite da deluje dvadesetak minuta.


Za masnu kosu

Pomešajte kašiku čičkovog ulja, žumanjce i nekoliko kapi limunovog soka. Nanesite na kosu, dobro utrljavši u teme glave i ostavite da deluje 20 minuta. 


Losion protiv opadanja kose

U 2 dl komovice dodati 6 čenova belog luka presecenih na pola. Zatvoriti u flašu i ostaviti da stoji 5 dana. Kada odstoji svako jutro utrljavati u koren kose najmanje nedelju dana. Nakon nedelju dana korišćenja nanositi samo par sati pre pranja. 

Za svetliju kosu

Kosu mozete posvetliti i na prirodan način.
Pomešajte sok od jednog limuna, kesicu cimeta, kašiku maslinovog ulja i kašiku meda. Ostavite da deluje neko vreme zatim isperite šamponom i nanesite regenerator.


Нема коментара:

Постави коментар